Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Er det i år haven skal stråle?

21. april 2020

Hvert år frem mod sommeren sidder flere husejere i en situation, som minder om et nytårsfortsæt, der aldrig bliver holdt. De lover nemlig sig selv, at det skal være i år, at haven får den helt store tur!

Desværre er det ikke altid, at den nye havesæson bringer samme glæde med sig som forventningen. Men måske det bliver lettere at få gjort haven grøn og flot med disse tips!

Sol og skygge

Er du lige flyttet i et nyt hus? Så sørg for ikke at starte med at kaste dig over haven! Hvorfor ikke? Fordi det er vigtigt, at du finder ud af, hvor i haven der er sol på og skygge. På den måde kan du planlægge, hvor du skal tilbringe dine timer med morgenkaffen, og hvor du skal ligge og sole dig i løbet ad dagen.

Tænk langtidsholdbart

Ville det ikke bare være skønt, hvis du kunne overlade lidt af haven til at ’passe sig selv’? Misforstå endelige ikke, det er skønt at plante nyt og gå rundt og få nye skønne idéer at afprøve. Men nogle gange er det også skønt, når dele af haven er planlagt med fokus på at være langtidsholdbar. Overvej derfor at plante nogle bede med kornblomster, valmuer eller andet, der ikke står og stresser, hvis du ikke lige får pillet i dem med det samme.

Der skal også være tid til at nyde haven.

Lav din egen kompost

Det er super nemt at lave sin egen kompost. Og det giver god mening i vores bevidste forbrugersamfund, at vi ikke smider gode organiske ting ud.  Skrællerne fra dine kartofler, rester af frugt, kaffegrumsen og meget andet kan alt sammen give fantastisk næring til din have.

Find også gerne et par kompostorme, som kan holde gang i jorden.

Plant tæt

Det kan være en fordel at plante tæt, hvis du gerne vil være fri for at luge. Når blomster og planter vokser tæt, skygger det også for ukrudtet. Det betyder, du ikke skal bruge den samme energi på at få det hele til at se pænt ud.

Ps. Hvis alting fejler, så husk du stadig kan få professionel hjælp til vedligeholdelse af haven, men det behøver ikke nødvendigvis at nå dertil, hvis du planlægger godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.