Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Sådan får du pæne udendørsarealer

11. juni 2019

Det er én ting at få boligen til at fremstå pæn og nydelig, når man får gæster – desværre er det noget helt andet med udendørsarealerne. De bliver en del mere påvirket af både vind og vejr, og kan derfor af gode grunde se lidt medtagede ud, selvom der egentlig som sådan ikke er noget galt med hverken facaden, fliserne eller lignende.

Der findes dog en del, der kan gøres for at gøre udendørsarealer lige så pæne som indenfor. Her har vi samlet tre måder, hvorpå du kan få et pænt udendørsareal.

Få foretaget en algebehandling

Alger er én af de ting, der kan få selv de nyeste og flotteste boliger, haver, indkørsler, terrasser og lignende til at se gammelt og slidt ud, selvom dette slet ikke er tilfældet. Alger er grønne plamager på tage, fliser, facader og lignende. Det er i udgangspunktet ikke skadeligt for en bolig, men det gør at boligen ser beskidt ud og mangler vedligeholdelse. En algebehandling kan derfor gøre underværker for både fliser, tag, facader, træværk og murværk, og fjerner de grimme, grønne plamager på ingen tid.

Der findes flere forskellige produkter til algefjernelse på markedet i dag. Der er dog ikke mange af dem, der rent faktisk skaber resultater. Det kræver en masse håndkraft og en masse tid at skrubbe fliser og facader, uden den store fortjeneste i sidste ende. Det kan derfor betale sig at hyre en professionel til algebehandling, idet de har gennemtestede metoder til at fjerne alger fra stort set alt. Læs mere om algebehandling her.

Prøv en god gang maling eller træolie

Det er ikke sikkert at alger er et problem, men måske bare en medtaget facade eller hegn med afskallet maling eller måske et skur eller et hegn, der godt kunne trænge til lidt oliebehandling. En nem måde at gøre facade og hegn pænt igen er ved at give træet en omgang oliebehandling, imens boligen kan gøres pæn ved hjælp af en god gang maling. Alt efter, hvor stort et maleprojekt, du har behov for at gå i gang med, kan du enten gå i gang selv eller hyre en professionel maler til at gøre din bolig, terrasse, have og lignende pæn igen.

Pas haven

Forhaven er sammen med husets facade én af de første ting, man ser, når man kommer på besøg. Det er derfor vigtigt at haven ser godt ud. Det betyder blandt andet at man i sommerhalvåret sørger for at slå græs regelmæssigt, så det ikke ender med at blive for højt til at en almindelige græsslåmaskine kan tage det overskydende græs. Det betyder også at man i slutningen af juni eller i begyndelsen af august får klippet hækken ned. Det er måske ikke det sjoveste at bruge tid på almindelige vedligeholdelse, men jo længere, du venter, jo mere besværlig en opgave bliver det også at gøre haven pæn og nydelig.

Investér i nemme planter

Hvis man virkelig ønsker at haven skal se pæn ud, så skal der blomster til. Der findes mange forskellige blomster på markedet i dag, som generelt ikke kræver den store vedligeholdelse, men som får haven til at se rigtig smuk ud. Det er blandt andet stauder, som er flerårige, urteagtige planter, der kommer igen år efter år. Mange af stauderne visner om efteråret, men en del af stadig smukke, grønne blade, der kan pynte haven selv i vinterhalvåret. Mange slags stauder kan også udkonkurrere ukrudt og er derfor oplagt, hvis man ønsker en pæn have, der kræver minimal vedligeholdelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *