Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Støvsuger med eller uden pose?

17. december 2018

Det kan være svært at vælge den rigtige løsning, når man står og leder efter en maskine, der skal være med til at holde boligen ren.

Det er specielt svært, når der er så stor forskel på pris og kvalitet inden for støvsugere. Hvis du står og mangler en ny støvsuger, så læs med her og få nogle gode råd til, om du har brug for en støvsuger med eller uden pose.

Støvsuger med pose

Støvsugeren med pose er den typiske støvsuger i de danske hjem. Det er en støvsuger, som indeholder en pose, hvori støvet opsamles. Denne pose skal så skiftes hver gang, den er fuld, og der skal efterfølgende sættes en ny pose i.

Fordele

  1. Den største fordel ved en støvsuger med pose er at det er den mest hygiejniske måde at opsamle støv på. Støvet opsamles i posen og posen bliver skiftet ud, når den er fuld. Det betyder, at man aldrig rigtig kommer i kontakt med støvet.
  2. Støvsugere med pose har typisk en bedre luftgennemstrømning og dermed en bedre sugeevne.

Ulemper

  1. Den største ulempe ved en støvsuger med pose er den løbende udgift til nye poser. Der er selvfølgelig mange faktorer, der påvirker hvor tit man skal skifte pose, men uanset hvad, så skal det gøres – og det kan blive en dyr fornøjelse i længden.
  2. Filteret i støvsuger med poser har en tendens til at stoppe til. Det kan reducere sugeevnen markant. Det kan også betyde, at posen skal skiftes inden den er fuld.

Poseløs støvsuger

En poseløs støvsuger er, som navnet afslører, en støvsuger, der ikke har en pose. Støvsugeren har i stedet for en beholder, som opsamler støvet og som man kan tømme direkte ned i skraldespanden.

Fordele

  1. Den største fordel ved en poseløs støvsuger er at man sparer en masse penge, fordi man ikke løbende skal købe nye poser.
  2. Sugeevnen forbliver jævn i en poseløs støvsuger, fordi der ingen pose er, der kan komme i vejen. Man skal dog stadig være opmærksom på at holde filteret rent.

Ulemper

  1. En største ulempe ved en poseløs støvsuger er at den ikke er specielt hygiejnisk. Beholderen samler støvet og man kommer i direkte kontakt med støvet, når man skal tømme beholderen. Det kan være specielt ubehageligt for støvfølsomme individer.
  2. Filteret har en tendens til at stoppe til, og det kræver at man køber et nyt filter af og til. Det er dyrere end støvsugerposer, men skal til gengæld heller ikke skiftes så tit.

Hvilken støvsuger skal du så vælge?

Du skal først og fremmest vælge en støvsuger, der passer til dine behov. Hvis du ikke ønsker at bruge penge på poser hele tiden, så er det bedst at vælge en poseløs støvsuger. Hvis du til gengæld har en støvallergi, så er det fordelagtigt at vælge en støvsuger med pose, så du ikke kommer i direkte kontakt med støvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *