Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Tips til indretning af nyt badeværelse

27. juni 2019

Badeværelset er uden tvivl én af boligens mest centrale rum – det er hvert fald et rum, som vi ikke kan sno sig udenom – og netop af denne grund er indretningen af badeværelset så vigtigt.

Badeværelset er også én af de rum, som ofte bliver moderniseret. Men hvordan skal man egentlig indrette et nyt badeværelse? Hvad giver mest mening? Hvordan gøres det bedst, så man ender med et resultat, man bliver glad for? Her har vi samlet et par tips til, hvordan man kan indrette et nyt badeværelse i dag.

Stilrent og minimalistisk

Less is more. Sådan er det i dag. Det skal være stilrent og minimalistisk og helst meget få farver, ofte kun sort og hvid og så eventuel en kontrastfarve. Det skaber et lyst og let rum, som kan holde i mange år. Hvis man først slår sig løs med en masse farver og moderne fliser, så bliver man hurtigt træt af indretningen og så kan man begynde forfra med et nyt badeværelse året efter. Sådan er det desværre med de moderne løsninger – de går jo af moden igen.

Mosaikgulv af fliser

I dag går vi meget op i at have unikke løsninger. Det får man desværre ikke, hvis man blot kører hen til det lokale byggemarked og køber fliser. Det er standardfliser, som findes rundt omkring i badeværelser og køkkener landet over. Hvis man derfor vil lægge nogle fliser, som ingen andre har, så kan man med fordel lægge et mosaikgulv af flere forskellige billige og ituslåede fliser i forskellige nuancer. Her kan man også gøre brug af genbrug, idet man kan købe brugte fliser i et genbrugsbyggemarked. Det kan i sidste ende og sørge for at man sparer penge på fliser, fordi man netop ikke køber de dyreste fliser i byggemarkedet, men laver sit eget unikke flisegulv af de billigste fliser på markedet. Billigt og smukt!

Gem vaskemaskine og tørretumler væk bag en låge

I mange hjem er der plads til vaskemaskine og tørretumbler på badeværelset. Det er dog langt fra æstetisk tiltalende at udstille maskinerne på badeværelset. Man kan derfor lave et slags skab til disse maskiner, så de kun er synlige, når man skal bruge dem og så er gemt væk resten af tiden. Det gør meget for badeværelsets æstetik. Og så bliver man heller ikke mindet om vasketøjet, imens man nyder et dejligt karbad.

Himmellys i badeværelset

Et problem ved badeværelset er ofte at man ikke har den bedste belysning, idet der enten ingen vinduer er eller vinduerne er godt dækket til, så man hverken kan se ind eller ud – og det er jo heller ikke forkert. Det gør dog at badeværelset ofte ikke har den bedste belysning. Det kan dog afhjælpes med et tagvindue, så man får himmellys ind i badeværelset. Det giver badeværelset en dejlig og hyggelig belysning og kan endda gøre det muligt for brugeren at ligge og kigge på stjerner i badekaret om aftenen.

Der findes mange flere indretningstips til badeværelset, som kan give dig praktiske og æstetisk tiltalende løsninger, hvis du for eksempel skal have et nyt badeværelse i Vejle. Vi håber dog at vi har givet dig en smule inspiration til din kommende make-over af badeværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *