Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Elektronik

Den første foldbare smartphone er født

21. februar 2019

Samsung har præsenteret den første smartphone med dobbeltskærm – en smartphone, der ifølge dem selv tilhører en helt ny smartphone-kategori.

Samsung Galaxy Fold kalder de den nye smartphone – en smartphone, der gemmer på et foldbart OLED-display på knap 8 tommer i et langt og slankt format. Smartphonens forside består som sædvanlig af en relativ lille OLED-skærm, som man kan betjene med én hånd. Men smartphonen kan klappes op og nemt og hurtigt skiftes ud med et tabletformat.

Samsung har ellers ikke ændret grundlæggende på hvordan deres mobiler ser ud i snart ti år, men har altså nu løftet sløret for deres første smartphone med en foldbar tabletskærm – en to-i-en telefon, hvis man kan kalde den det.

Den foldbare telefons egenskaber

Samsung Galaxy Fold har en hurtigt processor, 512 GB lagerplads og 12 GB RAM. Den har tre kameraer både foran og bagved, så du kan tage billeder fra alverdens vinkler. Med smartphonen følger også en unik udgave af Android, som understøtter to skærme på én gang. På den nye smartphone kan man bruge hele tre apps samtidig, når telefonen er foldet ud i tabletformat. Ifølge Samsung skifter apps også uden problemer fra frontskærm til tabletskærm – lige præcis som på tablets og smartphones, hvor den automatisk skifter mellem stående og liggende format alt efter, hvordan man holder telefonen.

Prisen kan diskuteres

Samsung bryder for alvor med normen med deres nye foldbare smartphone, men de bryder også med endnu en norm: den sædvanlige pris for en sådan smartphone. Den nye smartphone – Samsung Galaxy Fold – kommer nemlig til at koste hele 1980 amerikanske dollars, hvilket svarer til omkring 13.000 danske kroner! Det er næste en fordobling for deres sædvanlige nye smartphones, når de rammer markedet for første gang.

Om den nye smartphone får succes i vores konstant forandrende verden vil vise sig med tiden. Samsung Galaxy Fold udkommer først den 26. april i udvalgte markeder – hvornår den kommer til Danmark er endnu uvist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *