Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Elektronik

Det vidste du ikke, at din IPhone kunne!

15. oktober 2019

Selv hvis man kan finde ud af at bruge sin mobil i et normalt omfang, så er det ikke sikkert, at man kender til alle dens funktioner. Så hvis du er nysgerrig på hvad din IPhone egentlig kan, så læs med her, og bliv klogere på det redskab, du måske benytter dig allermest af! 

 

Fortryd indtastning

Åh nej, kender du det også? Du kom i hast til at slette noget vigtigt på din mobil, og nu er du desperat for at finde det igen! Hvis bare du sad ved en computer, kunne du sagtens håndtere situationen, men det er anderledes på mobilen! 

Ro på, og ryst! Ja, ryst mobilen, og se dialogboksen med beskeden “Fortryd indtastning” dukke op på skærmen. Du kan nu enten vælge at trykke på “fortryd indtastning” eller “annuller”, og voila! Din slettede tekst har nu lavet et comeback!  

 

Skaffe en virtuel homeknap 

En IPhone er ikke udstyret med særlig mange knapper, og det er derfor heller ikke særlig hensigtsmæssigt, hvis så en af dem går i stykker (Fun fact: Steve Jobs led af koumpounophobia (fobi for knapper)).  

Men bare rolig, du har muligviden for at lave en virtuel knap på din IPhone, så den stadig er helt funktionel. Det eneste du skal gøre, er at gå ind i indstillinger > generelt > tilgængelig. Her skal du finde “Assistive Touch” og slå funktionen til.  

 

Gøre det nemmer at angive placering, hvis du er i knibe

Man skal naturligvis håbe, at man ikke får brug for denne funktion. Men skulle tilfældet være ude, så er det en rigtig smart funktion! Hvis du går ind i indstillinger > generelt > nødopkald SOS, kan du installere din IPhone til at ringe til nødtjenester, samt informere dine nødkontakter om din lokation, bare ved at klikke tre eller fem gange på homeknappen! Du kan lige så godt gøre det, før du er ked af, at du ikke tog dig tiden til det. 

 

Apple kommer konstant med nye og forbedrede versioner af IPhonen, og det kan derfor variere fra model til model, hvordan funktionerne virker. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *