Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Guide: Sådan finder du det rigtige strygejern

16. maj 2019

Vi kender det alle sammen: Tøjet krøller og det skal stryges før man kan være det bekendt at gå i det. Det skal med andre ord stryges, så krøllerne kan glattes ud.

Men hvordan gør man bedst det? Alt efter, hvor meget tøj, man har, der skal stryges og hvor meget tid man er villig til at lægge i opgaven, så er der flere forskellige muligheder. Her har vi lavet en lille oversigt over de forskellige strygemetoder, så du kan finde den, der passer bedst til dit behov.

Dampstrygejern

Dampstrygejernet er det mest benyttede strygejern og det er fordi det ved hjælp af vanddamp nemmere glatter tøjet end de gamle almindelige strygejern, som udelukkende bruger varme til at glatte tøjet med. Et dampstrygejern er det perfekte strygejern til dig, der ikke har alt for meget tøj, der skal stryges. Dampstrygejernet kræver dog et strygebræt (og i nogle tilfælde også et ærmestrygebræt) for det bedst mulige resultat.

Tøjdamper eller steamer

En tøjdamper eller en steamer kræver ikke et strygebræt. En tøjdamper frigiver nemlig damp direkte på tøjet, der hænger på en bøjle og den damp hjælper med at glatte det krøllede tøj på en nem måde. En tøjdamper er den hurtigste måde at glatte krøllet tøj ud og kan desuden også bruges på gardiner og stofmøbler. En tøjdamper er perfekt til dig, der ikke har plads til et strygebræt eller dig, som har travlt og vil kunne stryge dine skjorter på ingen tid.

Dampgenerator

Et strygejern med dampgenerator fungerer ligesom et dampstrygejern, men dampet bliver her i stedet for genereret i en generator, hvilket gør at damptrykket bliver større og strygningen bliver nemmere. Dampgeneratoren kan bruges både vandret og lodret og kan dermed også bruges til at stryge gardiner uden at tage dem ned. Vandbeholderen er også meget større end i et dampstrygejern og man kan således stryge i længere tid. En dampgenerator kræver dog et strygebræt, hvor dampen kan slippe igennem, så tøjet ikke bliver vådt. En dampgenerator er perfekt til dig, der stryger rigtig meget og samtidig vil have mulighed for at stryge både vandret og lodret.

Dampsystem

Et dampsystem kombinerer et strygebræt med en dampgenerator og laver et endnu større damptryk end en dampgenerator og det gør strygningen utrolig nem. Et større damptryk gær det nemmere at stryge krøller og folder ud. Et dampsystem har også en indbygget udluftning i selve strygebrættet, der fjerner dampen. Et dampsystem fylder mere og koster også flere penge. Dampsystemet er dog perfekt til dig, der stryger rigtig meget og vil passe rigtig godt på dit tøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *