Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Elektronik

Guide: Vælg den rigtige smartphone

21. december 2018

Har du brug for en ny smartphone, men ved ikke, hvilken du skal vælge? Her kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du finder den rigtige smartphone til dig.

Skærmstørrelse

Lige for tiden bliver smartphones bare større og større. De bedste smartphones i 2018 er alle omkring de 6 tommer store. Der er her blandt andet tale om Huawei P20 Pro, iPhone X og OnePlus 6. En stor skærm er dog ikke nødvendig for alle og enhver. Hvis du tit bruger din smartphone til at se film, serier eller videoer eller bruger den til at skrive noter, så er en stor skærm helt sikkert et plus. Hvis du ikke gør, så er det ikke en nødvendighed.

Antenne

De bedste smartphones lige nu er ikke dem, der også har den bedste antenne. Grunden kan være, at vi snakker mindre i telefon i dag end vi gjorde før, og der derfor ikke er behov for den bedste antenne. Der er desuden forskel på, om du holder telefonen op til højre eller venstre øre, når du taler i telefon i forhold til, hvor god antennen virkelig er. Hvis du tit taler i telefon, er det vigtigt at du har en god antenne. Ellers så har antennen ikke den store betydning for dit forbrug. De fleste beskeder sendes normalt over 4G eller wifi, og en dårligere antenne vil derfor ikke påvirke behovet.

Kamera

Der er stor forskel på, hvor godt kameraet er på de forskellige smartphones. Nogle telefoner har et fantastisk kamera, som for eksempel Huawei P20 Pro, imens andre bare har et middelmådigt kamera. Hvis du hovedsageligt skal bruge din telefon til at tage smarte billeder til Instagram, så er det vigtigt at have en smartphone med et godt kamera. Hvis du ikke er den store fotograf, så er det ikke det vigtigste parameter.

Lyd

Lyd er ét af de punkter, hvor smartphones virkelig er begyndt at komme efter det. Specielt HTC U12+ er en smartphone med en fantastisk lyd. Hvis du tit hører musik på din telefon er det et vigtigt parameter at gå efter, ligesom et par gode høretelefoner selvfølgelig heller ikke skader. Hvis du til gengæld hellere hører musik igennem en højtaler, så er lyden måske ikke det vigtigste parameter at gå efter.

Batteritid

Mange smartphones i dag holder desværre ikke strøm så længe, som de gjorde før, og de skal derfor oplades rimelig tit – nærmest på daglig basis ved storforbrug. Specielt Motorola Moto E5 Plus er kendt for sin lange batteritid. Ved storforbrug er det derfor et vigtigt parameter at tage i betragtning, når man skal vælge en ny telefon. De fleste telefoner i dag kan dog lynoplades, så selvom de nye telefoner hurtigt løber tør for strøm, så kan de hurtigt lades op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *