Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Elektronik

Sådan redder du din mobil fra vandskade

4. april 2019

I dag er der flere og flere nye smartphones, der praler med at være vandtætte.

Men langt fra alle er rent faktisk vandtætte – og vandtæt betyder desværre ikke at du kan tage mobilen med på dykketuren, med i karbadet eller med i poolen i svømmehallen og så sker der intet med din smartphone. De mest vandtætte smartphones kan måske klare en tur i toilettet eller dråber i regnvejr, men den kan med stor sandsynlighed ikke tåle en svømmetur i havet eller i poolen og muligvis heller ikke en tur med i bruseren.

Hvis skaden er sket, kan du dog stadigvæk nå at redde din smartphone, inden den for alvor dør af en vandskade. Her kommer en lille guide til, hvordan du kan sikre at din smartphone ikke dør af en vandskade efter at den har været i kontakt med vand eller fugt:

  1. Fjern hukommelseskort, simkort og lignende løsdele.
  2. Tør telefonen grundigt med en tør klud, der ikke fnugger. Prøv for eksempel en tør mikrofiberklud og hold dig for guds skyld fra køkkenrulle eller toiletpapir. Det skader din smartphone mere end det gavner.
  3. Find en plastikpose og fyld den med ris. Læg herefter din smartphone i posen og luk den. Lad den lille i 1-2 dage ved stuetemperatur og undgå at udsætte den for varme, da det kan skade komponenter i smartphonen. Risene sørger for at opsuge eventuel væske i din smartphone og det kan faktisk redde din smartphone fra en potentiel fugt- eller vandskade.

Hvis dette mod forventning ikke skulle virke, så kan din eneste redning være en professionel reparation – eller i værste fald en ny smartphone. Så lad være med at udfordre skæbnen – lad være med at tage din telefon med i badet eller i poolen, selvom den praler med at være vandtæt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *