Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Elektronik

Styr hele dit hjem med én genstand

19. december 2018

Vores liv bliver hele tiden smartere. Og vi bliver også mere og mere dovne.

Vi er ikke længere tilfredse med at vi har en fjernbetjening til fjernsynet her, en knap på højtaleren der og masser af lyskontakter rundt omkring. Vi vil meget hellere styre det hele med én enkelt genstand.

Vores smartphones kan styre det hele

Indtil videre har den genstand været vores smartphones. Vi har lært at styre vores fjernsyn, vores højtalere, vores lys og så videre med vores smartphones, og med én enkelt genstand gjort alle former for fjernbetjeninger, knapper og kontakter i vores hjem overflødige på ingen tid. Før skulle man rejse sig fra sofaen for at slukke for lyset eller lede efter fjernbetjeningen, hvis man ønskede at skifte kanal. Nu er det så let lige at skrue ned for lyset eller skifte kanal med vores smartphone, fordi vi alligevel har den på os hele tiden. Vores smartphone har været vores altmulig genstand i lang tid og har kun fået flere og flere funktioner som tiden er gået.

Nu er der kommet en ny alt-i-en genstand

Men nu er vores smartphone ikke i sig selv god nok mere. Nu bliver vi endnu smartere (og måske endda endnu mere dovne). På Pricerunner’s liste over mest populære julegaver i år finder vi ikke kun smartphones, høretelefoner og køkkenmaskiner, men også for første gang en stemmestyret Home Assistant (nu også på dansk). Som navnet antyder, så er det en slags hjælper i hjemmet. Det er en højtaler, en kalender, en søgemaskine og alt muligt andet i én enkelt genstand. Med stemmestyring kan du få den til at spille musik, tænde din yndlingsserie, give dig svar på spørgsmål, indstille alarmer og minde dig om aftaler. Når den først er indstillet med dine personlige præferencer, så kan du styre den udelukkende ved hjælp af din stemme. Du behøver ikke engang at bruge din telefon mere.

Vi bliver hele tiden smartere og Home Assistant er det nyeste bud på en alt-i-en genstand til styring af hjemmet og vores liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *