Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Fritid

Fornuftige ting du kan lave, når du keder dig

2. januar 2020

Det er aldrig sjovt at kede sig. Men det betyder ikke, at man ikke stadig kan få noget fornuftigt ud af det, når kedsomheden indtræder. Man siger, at vi keder os hurtigere og hurtigere, fordi vi er vant til at forstyrre os selv med elektronik, så snart vi ikke ved, hvad vi skal lave. Tænk bare på, hvor mange der stikker en Ipad i hånden på sit barn for at underholde det. Det kan være fristende altid at ty til elektronik, når kedsomheden opstår. Men det kan også være sundt at forstyrre sit hoved med mere kreative ting. Vi har en række forslag til, hvad disse kunne være.

 

Ryd op og organiser 

Har du også samlet en masse rod i en skuffe, bedroller eller andre steder? Brug din tid på at gennemgå din samling af rod og få organiseret tingene. Det er altid rart, når man er færdig med at organisere sine ting, men det kan faktisk også vise sig at være meget underholdende undervejs. Måske du falder over en gammel billedesamling, du ikke har set længe? Måske du finder en gammel halskæde, du havde glemt eksisterede. Man ved aldrig, hvad der kan gemme sig i rode-skuffen, hvis man ikke gennemgår den.

Gå en lang tur

Det er sundt for krop og sjæl at gå en lang tur i naturen. Det kan virke uoverskueligt, når man står og skal ud i kulden, men det ender ofte med at være rart, når først man er ude. Vejret er heller ikke en undskyldning. Såfremt du har varmt tøj, kan du også klare at nedlægge et par kilometer – uanset (u)vejr! Du kan evt. lytte til en god podcast eller fed sang undervejs, så kan turen blive endnu mere underholdende – vi skal jo ikke forbande elektronikken helt, vel?

Dyrk (sjov) motion

Du kan også vælge at være ultra fornuftig og træne, når du keder dig. Smut en tur ned i dit lokale fitnesscenter, lav planken på stuegulvet eller løb en tur i skoven. Hvis du hader tanken om motion, er det også en mulighed at sætte en god playliste på anlægget og danse energien ud af kroppen! Motion behøves ikke at føles som motion for at være sundt. Det kan næsten være terapeutisk at bevæge sig til musik – så dans er godt for både krop og sjæl!

Hold en bagedag

Er der noget så lækkert som friskbagte boller? Nej, det er svært at finde på noget. Måske der ikke altid står nybagte boller klar på dit køkkenbord, men keder du dig, kan du jo sørge for, at der gør i dag! Du kan også vælge at bage en kage, hvis du er i humør til noget sødere. Uanset er nyt bagværk sjældent noget, man fortryder at have kreeret.

Udforsk din kreative side

Kedsomhed fordrer kreativitet – hvis du tillader det! Brug dine kedsommelige timer på at finde en online guide til at strikke. Sy de bukser ind, der er for store i taljen, forsøg at sy en nederdel eller mal et billede. Der er mange kreative ting, der er fede at lave, når man keder sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *