Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Skal du købe en ny eller brugt bil?

3. juni 2020

En bil er et stort køb – og det er også et vigtigt element, som mange er afhængige af, når de skal til og fra arbejde. Det er således en stor beslutning at købe bil, og det er ikke en beslutning, man bare lige tager fra den ene dag til den anden.

Der er mange ting, der skal tænkes igennem, inden man kan tage beslutningen – og den første beslutning handler om at finde ud af, om det skal være en fabriksny bil eller en brugt bil. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så læs med her og find ud af, hvad der er det bedste valg for dig.

Nye biler

En fabriksny bil har selvfølgelig nogle åbenlyse fordele. En fordel er at en ny bil generelt kræver færre reparationer, da der oftest går lidt tid, før bilens vitale dele ville skulle skiftes eller repareres. Derudover tilbydes der også i mange tilfælde serviceaftaler, som dækker de fleste skader, der skulle opstå.

En ny bil har også fabriksgaranti, hvilket betyder, at du ikke skal have pungen op ad lommen, hvis der skulle ske nogle uventede skader på bilen i de første par år. Længden på garantien varierer fra bilmærke til bilmærke, men den ligger oftest på 2 år. Der er dog også nogle bilmærker, der tilbyder helt op til 7 års garanti. En ny bil kan således være en god idé, hvis du pendler mange kilometer hver dag, da der så nemmere opstår slidskader på bilen.

En ny bil kører også generelt længere på literen end en brugt bil, og nyere biler siges også at være sikre end ældre, brugte biler.

Der er dog én kæmpe ulempe ved at købe en ny bil, og det er prisen. Nyere biler er selvfølgelig betydeligt dyrere end brugte biler, og det kræver ofte at man låner penge i banken. Man skal derfor for det første ofte spare de første 20 % af købsprisen sammen selv for at kunne låne penge til bilen, og så skal man selvfølgelig betale af på dette billån i de aftalte år.

Brugte biler

Der er også en del fordele ved at købe en brugt bil. Du kan generelt spare mange penge ved at købe en bil brugt, da biler ofte falder en del i pris på ganske kort tid. Du vil derfor kunne få en nyere brugt bil for langt mindre end en ny bil – og du vil samtidig også kunne få råd til en større bil brugt end du ville kunne få ny.

Du får ofte også en del mere ekstraudstyr med for pengene, hvis du køber en brugt bil. En brugt bil prissættes nemlig næsten altid efter motor, model, kilometertal og alder frem for ekstraudstyr i form af for eksempel anhængertræk, lædersæder eller lignende.

En brugt bil er også lettere at sælge uden at miste det store på den. Du kan således nemt og hurtigt sælge og købe en ny brugt bil uden at miste en masse penge på det.

Der er dog også nogle ulemper ved at købe en brugt bil – og her er det igen økonomien, der er den største ulempe. Brugte biler har ikke den samme garanti som nye biler. Mange brugtvognsforhandlere giver en kort garanti, men ellers er det faktisk op til dig, hvis der sker uventede skader.

Er du interesseret i en brugt bil, så kan du finde et stort udvalg af billige brugte biler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.