Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Fritid

Skal du til udlandet i dit sabbatår?

21. november 2019

Et sabbatår er en unik chance for at tage ud og se verden. De fleste får kun et sabbatår én gang i livet – så hvis du er i gang med dit sabbatår nu, eller snart skal i gang med det, så husk at udnytte friheden! Mangler vælger at bruge deres frihed på at tage ud og se verden. I ens sabbatår har man nemlig endelig chancen for at tage væk i flere måneder – og samtidig kan man optimere ens CV.

Brug dit sabbatår på frivilligt arbejde

Hvis du ønsker at bruge dit sabbatår i udlandet, kan du bl.a. vælge at bruge det på frivilligt arbejde i udlandet. Der er mange lande i verden, som støtter sig meget op ad den frivillige hjælp, de får fra ilande. Der er nemlig en ulige fordeling af verdens ressourcer, men du kan være med til at skubbe en lille smule til forholdene. Frivilligt arbejde er dog ikke noget, modtagerne udelukkende får noget ud af. De fleste, der har deltaget i frivilligt arbejde hævder, at det også er enormt givende at få lov til at hjælpe. Man føler virkelig, at man gør en forskel – og mange siger, at det er enormt svært at tage fra et land igen, fordi man når at danne så tætte forhold med menneskerne dernede.

Nogle uddannelser vægter frivilligt arbejde i udlandet højt. Husk, hvis du skal søge ind på kvote 2, at undersøge hvad din drømmeuddannelse vægter positivt.

Tag et sprogkursus i udlandet i dit sabbatår

Der er mange uddannelser, der enten kræver en optagelsesprøve i et bestemt sprog eller vægter et sprogkursus meget højt i forhold til kvote 2. Du kan naturligvis godt tage et sprogkursus i Danmark, men hvis du gerne vil have en oplevelse med undervejs, er det en god idé at tage et sprogkursus i udlandet! Man siger, at man aldrig lærer et sprog så godt, som når man lever det – altså konstant er i det. Så hvis du tænker, at det er uhensigtsmæssigt at lære et sprog i udlandet, så tager du ganske simpelt fejl. Der er desuden også nemmere at lære et sprog, når man gør det over en intens periode. Det er nemlig nemmere at lære, når man ikke samtidig skal fokusere på en masse andre fag.

Hvis du gerne vil til udlandet, er det vigtigt, at du finder din rejse gennem et troværdigt rejsebureau. Det er en helt anden kultur, du skal ned til (afhængigt af, hvor du skal hen, naturligvis), og derfor er det helt essentielt, at du allierer dig med nogen, som kender til forholdene og kan rådgive dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *