Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Mode

Byg den helt rigtige basis-garderobe

11. november 2019

Det kan være svært at holde styr på moden. Den skifter jo nærmest fra dag til dag. Derfor kan det også være meget svært at bygge en basis-garderobe, der rent faktisk læner sig op ad moden.

Der findes dog et par tøjgenstande, som kan siges at være traditionelle og som bliver brugt lige så meget i dag som for 10 år siden – tøjgenstande, som man altid kan have i sin garderobe år efter år. Her har vi lavet en lille liste over disse tøjgenstande for både mænd og kvinder, så du kan bygge den helt rigtige basis-garderobe, som du så kan supplere op med forårs-, sommer-, efterårs- og vintermoden.

Mænd

De absolutte basis-tøjgenstande for den moderne mand er uden tvivl et par kvalitetsjeans – jeans, der både holder i lang tid både i forhold til kvalitet, men også i forhold til moden. Det kan for eksempel være et par GABBA Jeans, som findes i mange forskellige farver og modeller. Her kan du helt sikkert finde et par jeans, der passer til dig – uanset om du er til tætsiddende jeans eller et mere loose fit. Jeans til mænd går aldrig af mode. Selvfølgelig findes der perioder, hvor det er mere moderne at gå klædt i et par tætsiddende jeans, imens jeans i andre perioder skal være mere løstsiddende, men et par kvalitetsjeans går du aldrig galt i byen med.

Hvad er så det perfekte match til et par kvalitetsjeans? Det er uden tvivl den hvide t-shirt. Den hvide t-shirt er sammen med et par lækre jeans det klassiske everyday-outfit. Det er et outfit, der passer til enhver lejlighed og som samtidig også er behageligt. Det fungerer både til middagen med kæresten, en aften i byen med gutterne eller som casual arbejdstøj. Det kan med fordel suppleres op med f.eks. jakker, skjorter, pæne sko eller sneakers for enten at gøre outfittet mere casual eller mere formelt.

Kvinder

Moden til kvinder skifter meget mere end til mænd. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvilke tøjgenstande, der egentlig er basis for enhver garderobe. Moden kan jo bare i forhold til jeans skifte fra løstsiddende til tætsiddende fra sæson til sæson, men et par lækre jeans går dog aldrig helt af mode. Det er derfor altid en god idé at have i hvert fald et par behagelige tætsiddende sorte jeans i garderoben. De komplementerer ethvert outfit – uanset om der er tale om en pæn skjorte, en almindelig t-shirt eller måske endda en kort kjole, som er meget på mode lige nu.

I næsten et helt århundrede har det været på mode med en ”little black dress” eller forkortet ”LBD”. Den lille sorte kjole blev nemlig skabt af Coco Chanel og Jean Patou tilbage i 1920’erne og lige siden har den indtaget modebilledet – og dér er den også stadig i dag. Den lille sorte kjole går aldrig af mode og den findes i et utal af designs. Du får dermed aldrig galt i byen med en lille sort kjole.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *