Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Bolig

Oprydning i tøj – sådan får du ro og orden i dit skab

16. november 2020

Du kender bestemt problemet med at stå foran dit skab, som er fyldt proppet til randen, og du stadig ved ikke hvilket tøj du skal have på? Dette problem har oplevet mange før dig. Især nu i Corona-tiden kan det godt være, at du vil rydde dit skab lidt op for at få ebedre overblik over dit tøj.

Måske har du også haft lidt for meget tid derhjemme for at online shoppe. Uanset hvorfor du har følelsen, at du har alt for meget tøj, men ikke rigtig noget du kan have påså findes der mange grunde til at stræbe efter et mere minimalistisk skab.  

Det er godt for miljøet  

Bæredygtighed spiller en større og større rolle i vores liv. Derfor skal det også spille en væsentlig rolle i vores skabe. Meget tøj bliver smidt ud som skrald, og det skader miljøet. I Danmark bliver der gennemsnitlig købt 16 kilo tøj om året – desværre bliver dog kun 70% af det virkelig brugt. Resten ligger i skabet. At prøve at købe mindre tøj, er en rigtig god tip i forhold til  ikke at komme i situationen hvor du har for meget ubrugt tøj i dit skab. 

Det er godt for dig  

En minimalistisk garderobe kan hjælpe dig med at få overskud i din hverdag. At have mindre tøj at vælge imellem gør det nemmere at finde ud hvad du skal have på. Når man gerne vil reducere hvor meget tøj man har, er det vigtigt at sortere og rydde op på den rigtige måde. Det giver ikke mening at smide noget ud, og så finder man ud senere, at man egentlig har brug for dette tøj, og så skal købe nyt. I lige så høj grad skal du være opmærksom på, hvordan du føler dig når du har dit tøj på. Måske kender du udtrykket “to sparjoy” som er kendt af den japanske oprydningsekspert Marie Kondo. Vi forklarer hvad udtrykket mener i det næste afsnit.  

Sådan får du ro og orden i dit skab

Does it spark joy er et spørgsmål som du kan stille dig selv mens du sorterer dit tøj. Du skal føle en gnist af glæde når du har dit tøj på! Hvis du ikke gør det, så skal tøjet ud. Denne metode at få orden i dit skab blev opfundet af Marie Kondo og kaldes “Konmari-metoden”. Metoden består af følgende skridt: 

  1. Saml alt dit tøj et sted 
  2. Rør ved hvert eneste stykke tøj for at finde ud, om det gør dig glad
  3. Sig farvel til dit gamle tøj
  4. Opbevar og fold tøjet ved hjælp af Konmarimetoden 

Der er lukket for kommentarer.