Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Skønhed

De bedste råd til at slippe af med bumserne

2. januar 2020

Kender du det? Du får en stor bums dagen inden et bryllup, et familiefoto, inden du skal på date eller lignende? Der er måske ikke noget, der hedder “god timing”, når det kommer til bumser, men nogle tidspunkter forekommer stadig mere uheldige end andre. Hvordan behandler man så sin bums (eller bumser) mest effektivt over natten, hvis man bare skal have lidt håb for at vågne op med et frisk ansigt?

 

Vask ansigtet med salicylsyre

Noget af det mest effektive mod dårlig hud er hudplejeprodukter, der indeholder salicylsyre. Syren laves af salicin, som kommer fra piletræet, og som man har opdaget har en yderst positiv effekt på uren hud. Salicylsyre er en beta hydroxy acid (forkortelse: BHA), hvilket betyder, at den fungerer som en kemisk peeling og derfor er i stand til at lave en effektiv rengøring af huden. Grunden til at salicylsyre er effektiv, er fordi det fjerner hudens ældste hudceller, hvilket tvinger huden til at regenerere og lave nye friske hudceller. Dette kan naturligvis også gøres gennem mekanisk peeling, hvilket udføres med en sæbe eller cleanser, som indeholder små korn, der “kradser” de yderste hudceller af. Salicylsyre er dog en mere mild form for peeling.

Hvidløg

Ja, det lyder måske underligt, fordi man forbinder hvidløg med lugt og fedt, men det kan faktisk være en yderst god fødevare, når det gælder hudpleje. Tricket blev kendt, da den amerikanske vlogger, Farah Dhukai, delte tippet med sine mange følgere på Instragram. Det eneste, du skal gøre for at lave tricket, er at skære i et fedt hvidløg, gnide det på bumsen og lade det sidde over natten. Den anerkendte beauty-blogger lover, at det vil få bumsen til at forsvinde natten over “hvis ikke med det samme”. Det  er heller ikke så underligt, som det lige umiddelbart kan lyde. Hvidløg har nemlig længe været kendt for sine antiinflammatoriske evner til fx at hjælpe mod forkølelse.

Det er dog vigtigt at tage sine forbehold, inden man begynder at smøre hvidløg i ansigtet. Der er nemlig flere, som oplever kontakteksem, når de får hvidløg på huden. Det kan resultere i en irriteret hud, som bliver rød og skaller af. Hvidløget kan også efterlade en mørk afmærkning, hvilket kan tage måneder om at forsvinde. Vi anbefaler derfor, at du “prøver hvidløget af” et sted på kroppen, inden du begynder at smøre det i hovedet.

Hovedpinepiller

Det lyder måske underligt, at hovedpinepiller kan hjælpe på andet end hovedpine – men det kan de! Grundet aspirinen, som er fremstillet af salicylsyre, virker hovedpinepiller nemlig også mod uren hud! Når man skal bruge dem til huden, skal man dog ikke spise dem. Du skal i stedet for knuse dem og blande dem med lidt vand, til massen får en tilfredsstillende og flydende konsistens. Denne væske føres på bumserne og soves med natten over.

Tea tree oil

Noget af det mest anerkendte, når det kommer til at fjerne urenheder, er tea tree oil. Olien har antibakterielle egenskaber, hvilket kan være med til at bekæmpe nuværende urenheder, men også bekæmpe fremtidige udbrud. Det er dog vigtigt ikke at putte olien i hele hovedet, men kun at bruge den der, hvor der er behov for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *