Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Sundhed

De mest effektive råd mod psoriasis

11. december 2019

Psoriasis er en yderst ubehagelig hudlidelse, der rammer omkring 2-3% af den danske befolkning. Det kan komme i mange størrelse – nogle får bare en lille plet, andre oplever at over halvdelen af deres krop er dækket ind i afskallet hud.

Psoriasis er en kronisk lidelse. Det betyder, at du aldrig kan slippe helt af med hudsygdommen. Du kan dog behandle den hensigtsmæssigt, så du generes mindst muligt.

Læs med her, hvor vi klarlægger de forskellige behandlingsformer.

Klimabehandling

Denne behandling handler om at bruge de midler, moder natur har forsynet os med. I denne behandlingsform vælger mange at tage steder hen, hvor klimaet er særlig velegnet til at behandle psoriasis.

Det er fx populært for psoriasisramte at tage til Læsø – eller endda hele vejen til Israel for at bade i det døde hav.

Behandlingen består nemlig af en kombination mellem at bade i mineralrigt vand, solbade og smøre sig ind i cremer.

Desværre er behandlingen ikke god for meget andet end psoriasis – for det hårdt at skiftes mellem de forskellige tiltag – og så er det desuden heller ikke godt for den “raske” hud at få for meget sol – det kan man nemlig få kræft af.

Lysbehandling

De fleste psoriasispatienter oplever, at solens stråler har en positiv effekt på den psoriasisramte hud. Der er forskellige former for lysterapi, fx ultraviolet lys type B og A.

Ultraviolet lys type B er en behandlingsform, hvor man behandler huden med solens kortbølgede stråler: UVB-lys. Behandlingen foregår i en kabine, der ligner solkabine, og der ses ofte hurtigt et positivt resultat.

Ultraviolet lys type A er den behandlingsform, hvor man behandler huden med de lysstråler, der kaldes UVA-lys, og som også er dem, man bliver brun af. Det er disse lysstråler, man bruger i et solarie. Det er dog ikke nok at solbade i sig selv – så denne behandling skal kombineres med en klimabehandling for at have en effekt.

Behandl lokalt med creme

Hvis du er bekymret for de bivirkninger, der følger af lys- og klimabehandling, kan du prøve at behandle dit problemområde med en B12-creme, før du kaster dig ud i andre eksperimenter.

Læs mere om fordelene ved creme med B12 vitamin her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.