Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Sundhed

Ved du, om du har brug for briller?

11. februar 2020

70 % af danskere oplever på et tidspunkt i deres liv problemer med synet. Men hvordan ved man, at man har behov for briller?

Du har et dårligt syn

Et dårligt syn føles som regel som den mest oplagte grund til at se en optiker. Det kan være, at du har svært ved at se de ting, der er langt væk eller tæt på. Det kan også være, du slet ikke har opdaget, at dit syn er dårligt endnu.

Du kan selv prøve at tjekke dine øjne ved fx at holde en hånd for skiftevis det ene og andet øje og undersøg, om begge øjne er lige gode. Derudover kan det også være en god idé at sammenligne sit syn med andres. Oplever du fx, at andre kan læse ting længere væk, end du kan?

Dine øjne bliver trætte og tørre

Mange af de, der arbejder bag en computerskærm kommer til at opleve øjenproblemer i løbet af deres arbejdsliv.

Hvis du sidder meget bag en computer, kan det fx være, at du har oplevet, at dine øjne begynder at løbe i vand i slutningen af dagen. Det kan også være, at du får en sandet fornemmelse i øjnene i løbet af dagen eller generelt bare synes, at dine øjne er trætte.

For at afhjælpe problemet kan det være en idé at kigge væk fra skærmen hvert 20. minut eller forsøge at blinke meget. Men hvis du oplever vedvarende problemer, så er det tid til at gå til optiker.

Det kan være, at du har behov for briller, som hjælper mod det skadende lys, der kommer fra en skærm. Det kan dog også være, at symptomerne forårsages af en øjensygdom.

Du har svært ved at se om aftenen

Natteblindhed er meget normalt, og det er især farligt, hvis man ofte kører bil om aften. Det kan skyldes en defekt, en øjensygdom, men det kan også opstå af en ernæringsmæssig ubalance.

Du har vedvarende smerte i hoved, nakke og skuldre

Det er normalt at have lidt spændinger i nakken – især hvis man sidder meget ned i løbet af sin arbejdsdag. Men hvis du bliver ved med at opleve problemer med smerte i nakke, skuldre eller hoved, så er det sandsynligt, at dit problem kan løses med briller. Det er da i hvert fald værd at undersøge, ikke?

Hvis du oplever nogle af disse problemer, er det måske på tide at få briller. Det er i hvert fald på tide at svinge forbi en optiker, f.eks. Blikfang i Fredericia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.